Highlands Balm Åderbråck

Kategori:

Highlands Balm för behandling av Åderbråck, 50 ml.

249,00 kr

1 i lager

Art.nr: HB Åderbråck

Highland Balm mot Åderbråck produceras med hjälp av noggrant utvalda naturliga ingredienser från bergen i Montenegro i södra Europa. I århundraden har växter och naturliga örter från regionen använts för att ta fram produkter som vår kropp mår bra av.

De aktiva substanserna i Highland Balm mot Åderbråck har antiinflammatoriska, antibakteriella och smärtstillande effekter. Den viktigaste effekten av innehållet i balmen kommer från den aktiva substansen i vildkastanj-extraktet, Escin, som ökar ådrornas långvariga elasticitet, hjälper till att öka flödet i venerna, och förbättrar deras hälsa genom att hålla sin form lik den i normala tillstånd.

Innehåll:
Balmen för behandling av åderbråck innehåller kallpressad olivolja, bivax och växtbaserat vax (candellila) och 10 medicinska örter (ökad koncentration av Ringblomma, Johannesört, Skelört, Kardborre, Mattlummer, Flockarun, Groblad, Rölleka, Fläder och Jättefräken) samt extrakt från vildkastanj, propolis (bi-kitt) och eteriska oljor från citron och lavendel.

Symptom:
Ibland kan man ha åderbråck utan att de syns, men ofta brukar de synas som blåaktiga, knöliga upphöjningar.
1. Åderbråck i benen (venös insufficiens)
2. Tromboflebit (veninflammation)
3. Ventrombos (blodpropp i vensystemet)

De behöver inte ge några symtom, men om man har symtom kan det till exempel vara att:
• man blir svullen i benet
• huden runt åderbråcket kliar
• det ömmar vid beröring
• det gör ont i benet om man står eller sitter länge
• man känner tyngdkänsla eller spänningskänsla i benet

Om svullnaden inte behandlas kan man senare få en brunaktig missfärgning, eksem eller svårläkta bensår.
I kroppen finns blodådror, så kallade vener, som leder blodet tillbaka till hjärtat. I benen är det framför allt benmusklerna som pumpar tillbaka blodet, exempelvis när man går. Inne i benens vener finns klaffar, som fungerar som ventiler för att blodet ska rinna smidigt tillbaka till hjärtat. Om en ven blir mycket utvidgad och slingrig kallas det åderbråck.
Åderbråck beror oftast på att klaffarna fungerar sämre eller att väggarna i venerna blir svaga och utvidgar sig. Detta medför att trycket i venerna ökar. Då utvidgar sig venerna och blir ännu mer slingriga och synliga. Arv, hormoner och graviditet kan vara bidragande orsaker till åderbråck i benen. Om man får åderbråck brukar de sällan försvinna av sig själv med undantag för vissa åderbråck i samband med graviditet.

Förutom att vara synliga och estetiskt oattraktiva, kan åderbråck orsaka medicinska problem, såsom:
• smärta medan du står och sitter - på grund av brist på sammandragningar i benmusklerna som när vi går, vilket är nödvändigt för att återföra blod från venerna mot hjärtat
• ökad risk för blodpropp i området för inflammation i venen eftersom fördröjt och långsamt blodflöde ökar potentialen att utveckla inflammation. Om trombus (blodproppen) lossnar från venväggen och kommer till lungor leder det till ett livshotande tillstånd – lungemboli.

Användning:
Eftersom balm är tjockare än vanlig kräm, förklarar vi här hur du ska applicera den så att du får maximal nytta.
1. Tvätta händerna med tvål och vatten
2. Rengör det önskade området av huden samt torka det genom att dabba med en ren handduk.
3. Använd en plastspatel för att skrapa en liten mängd balm och lägg den på din fingertopp.
4. Sprid ett tunt lager av balm på det valda området av huden med hjälp av fingertoppen.
5. Upprepa denna process 3 gånger om dagen, särskilt på kvällen.
6. Plastspateln sköljs med varmt vatten efter varje användning, för att avlägsna överskottsfett och desinficeras sedan med sprit.
7. Strax före nästa användning - skölj spateln med ljummet vatten.

Highland Balm innehåller moderata, medicinskt säkra mängder eteriska oljor. Inga kända biverkningar.
Restriktioner:
• Använd ej om du är känslig eller allergisk mot någon av ingredienserna i denna produkt (se ingredienser ovan)
• Patienter som behandlas med antikoagulantia bör konsultera sin läkare innan de använder balm på grund av de möjliga interaktionerna med kumarin, fraxin och esculin från vildkastanjextrakt, som är antikoagulativa, efter långvarig användning.
• Det finns inga restriktioner vid användning i sol, men personer som är känsliga för solljus bör först applicera produkten på ett litet område av huden för att se till att det inte finns någon ljuskänslighet orsakad av lavendelolja.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Highlands Balm Åderbråck”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *